Liocare lego with liocare lettering

Jouw HR partner in de zorg

OVER LIOCARE

De gezichten achter Liocare!

Mohamed en Mathieu kijken samen naar een computer scherm

Liocare in de actualiteit

Mohamed en Mathieu staan met de armen op de borst gekruist op trappen voor Hangar K

Krant van West-Vlaanderen

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 12:31

Mathieu Nijs (21) en Mohamed Achrifi (22) starten een eigen platform, Liocare. Daarmee willen ze de link leggen tussen studenten en zorginstellingen, om zo druk weg te nemen bij het verzorgend personeel én studenten aan een job te helpen. En met succes: in de maand januari hadden ze al 15 succesvolle matches.

Klik voor meer

“Mijn oma verblijft in een woonzorgcentrum en daar zag ik dat de zorgcentra het in deze tijden soms extra moeilijk hebben om aan zowel zorg- als logistiek personeel te geraken”, vertelt Mathieu. “Zo ben ik op Liocare gekomen. Een platform waarop zorgcentra hun vacatures kunnen plaatsen en waar studenten uit allerlei opleidingen hun cv kunnen insturen voor een geschikte studentenjob.”

Nadat Mathieu het idee volledig uitwerkte, besliste hij om samen met Mohamed Liocare op te starten. “Wij zijn al heel lang bevriend en ook heel complementair als het op werken neerkomt”, legt Mathieu uit. “Zo ben ik vooral sterk in het creatieve gedeelte en kent Mohamed veel over de structuur en financiën van bedrijven.” “Daarnaast sluit het ook mooi aan bij onze studies”, voegt Mohamed eraan toe. Mathieu studeert netwerkeconomie aan Howest en Mohamed bestuurskunde en publiek management aan Ugent.

Na een pitchronde in Hangar K in Kortrijk kregen de twee jonge ondernemers de kans om hun project voort uit te bouwen. Hangar K ondersteunt startend ondernemerschap en begeleidt ondernemers in het volledige proces.

Toekomst

Het platform Liocare is op dit moment enkel actief in Kortrijk. Studenten die de zorg een extra handje willen helpen en daarbij ook iets willen verdienen, kunnen hun cv opsturen naar Liocare. "We bellen de studenten op en vragen waar ze willen werken, wat ze verlangen en wanneer ze willen werken. In gesprek gaan met onze studenten is echt een belangrijk onderdeel", geven Mohamed en Mathiue mee. "Wij voorzien trouwens niet enkel jobs voor studenten die zorgberoepen studeren. Elke student die iets wil betekenen voor het verzorgend personeel nodigen wij uit op onze Facebook- of Instagrampagina." En met succes. In de maand januari hadden ze 15 succesvolle matches.

De twee ondernemers hopen in de toekomst over heel Vlaanderen operationeel te zijn. Binnenkort breiden ze hun regiogebied verder uit naar Roeselare en Waregem, aangezien de instroom van studenten in Kortrijk vlot verloopt. Ze roepen dan ook studenten vanuit heel Vlaanderen op om hun cv door te sturen naar Liocare. (Fauve Martinez)

The Big Squeeze.be awards May 11, 2021

Liocare verdedigt West-Vlaamse eer tijdens zoektocht naar student start-up van het jaar

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 12:09

KORTRIJK - De start-up van Mathieu Nijs (21) en Mohamed Achrifi (22) van Liocare zal straks als enige West-Vlaamse vertegenwoordiger de eer van de provincie verdedigen tijdens de Big Squeeze awards in de categorie 'Student Start-up of the Year'. Met hun bedrijfje Liocare spelen ze in op de jobuitdagingen die de toenemende vergrijzing teweegbrengt binnen de zorgsector. Liocare heeft een incubator omgeving gevonden in Hangar K.

Klik voor meer

Netwerkorganisatie Startups.be | Scale-Ups.eu reikt naar jaarlijkse gewoonte The Big Squeeze Awards uit. Eén van de awards is de titel ‘Student Start-up of the Year’. Een jury, onder leiding van Omar Mohout, selecteerde 5 start-ups van studenten die het tegen elkaar opnemen. De jury bestaat uit Koen De Waele (Venture Partner Volta Ventures), Thibaut Claes (Investment Manager Digital Wallonia), Els Bellens (Redactrice Data News) en Slim Sediri (Business Coach WSL), allen experten in het brede start-up veld.

Van de nood een deugd maken

Liocare heeft een origineel concept bedacht: het is het eerste platform dat studenten met een hart voor zorg koppelt aan zorginstellingen in de buurt. “Mijn oma verblijft in een woonzorgcentrum en daar zag ik dat de zorgcentra het in deze tijden soms extra moeilijk hebben om aan zowel zorg- als logistiek personeel te geraken”, vertelt Mathieu. “Zo ben ik op Liocare gekomen. Een platform waarop zorgcentra hun vacatures kunnen plaatsen en waar studenten uit allerlei opleidingen hun cv kunnen insturen voor een geschikte studentenjob.” Liocare slaat de handen in elkaar met enthousiaste studenten met een hart voor zorg die hun steentje willen bijdragen voor een beter klimaat binnen de zorgsector. Snel en flexibel inzetbare studenten is het streefdoel.

Jobs voor de zorg

Mathieu Nijs volgde Bryo StandUp, het pre starterstraject van Voka West-Vlaanderen en werd reeds genomineerd voor StartatK. Hierdoor krijgt hij samen met zijn kompaan de mogelijkheid om zijn project verder uit te bouwen in Hangar K. De jonge ondernemers laten zich dus alvast goed ondersteunen in hun startend ondernemersverhaal. Liocare is operatief in Zuid-West-Vlaanderen en helpt alle studenten ( niet alleen zorg- en verpleegkunde studenten) aan een job in de zorgsector.

Mathieu en een zorgkundige voor woonzorgcentrum Sint-Vincentius

Student en tijd vrij? Vind onderbemande rusthuizen via platform Liocare

Gepubliceerd op 31 oktober 2020 om 20:23

Interessant initiatief van Kortrijkzaan Mathieu Nijs (21). De student Netwerkeconomie aan de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) sleutelt aan Liocare: een platform om studenten zorg- en verpleegkunde aan woonzorgcentra te koppelen. “We focussen ons op woonzorgcentra, want ze hebben het moeilijk om personeel te vinden. Ze willen hun poules van studenten uitbreiden.”

Klik voor meer

De oma van Mathieu Nijs verblijft al zo'n anderhalf jaar in een woonzorgcentum. Het opende zijn ogen. Mathieu voelt de werkdruk bij het personeel, want veel woonzorgcentra zijn onderbemand. “Rusthuizen plaatsen wel vacatures op hun sites en Facebookpagina's, maar studenten merken dat al te vaak niet op”, vertelt Mathieu Nijs. “Ze vinden enkel hun weg naar rusthuizen via stages van school of via familie of vrienden die er werken."

De student sleutelt nu aan het platform Liocare, om woonzorgcentra en studenten rechtstreeks met elkaar te verbinden. Liocare krijgt steun van het project Start@K, binnen start-upcampus Hangar K op het Mandelaplein.

Ademruimte

“Veel studenten werken graag als ze wat vrije tijd hebben en kunnen dat ook, door hun flexibel lessenrooster”, vertelt Mathieu Nijs. “En woonzorgcentra kunnen altijd wat extra hulp gebruiken. Een win-win: studenten doen ervaring op in de praktijk en verdienen wat bij, terwijl woonzorgcentra wat meer ademruimte krijgen en een band kunnen opbouwen met studenten, zodat ze de werking binnen een woonzorgcentrum al leren kennen, als potentiële werknemer later. De woonzorgcentra en studenten zorg- en verpleegkunde die we vandaag al konden bereiken met Liocare, ontvangen het platform met open armen en reageren erg enthousiast. Vives Verpleegkunde, de secundaire school Rhizo, het Vesaliusinstituut, vrienden, familie, studenten… ik hoop dat mijn initiatief massaal gedeeld wordt om meer mensen op het platform te krijgen.”